Leopard (Galego)

O leopardo, tamén coñecido como Pantera Brown, é un mamífero carnívoro do xénero Panthera pertencente á familia dos felinos (Felidae). O nome científico deste animal é Panthera Pardus, distribúese en África e Asia, e ten unha gran facilidade de adaptación a varios hábitats.

Características dos leopardos

é un gran felino cunha silueta sólida. A súa cabeza é redonda, ten unha gran mandíbula e unha cola longa que mide entre 55 e 115 centímetros. Ten poderosos membros (pernas), que teñen catro dedos en ambos posteriores e cinco nos dous anteriores; Todos eles acompañados por garras retráctiles.

  • Tamaño e peso: pode alcanzar unha lonxitude entre 90 e 190 centímetros e unha altura de 40 a 80 centímetros. Normalmente pesan entre 30 e 90 quilogramos segundo subespecies e xénero.
  • Dimorfismo sexual: os machos son máis grandes que as femias, sendo este un dos poucos aspectos diferenciais.
  • Alimentos: Ser un mamífero de carnívoro ten unha dieta composta de carne de outras especies de animais que detallaremos máis tarde.
  • Comportamento: é unha especie solitaria con hábitos nocturnos (cazar pola noite). Son territoriales e extremadamente activos, polo que caza varias veces o mesmo día.
  • madurez sexual: a puberdade é alcanzada entre o primeiro e terceiro ano de idade; As femias adoitan estar máis precocadas que os machos, polo que se desenvolven sexualmente nun tempo máis curto.
  • Prevadores: Os dous adultos e os mozos son vistos ameazados principalmente por hienas e leóns. En xeral, os depredadores tamén son mamíferos carnívoros, pero máis grandes.
  • Estado de conservación: a Unión Internacional para a Conservación da Natureza (IUCN) clasifica esta especie tan vulnerable e hai subespecies en perigo de extinción.

Este animal ten un aspecto similar a outros felinos do xénero Panthera, como o Cheetah ou o Jaguar. Non obstante, ten características apreciables que o diferencian das especies mencionadas:

  • A capa de leopardo é amarillento (branco no estómago e dentro das pernas), con picos ou manchas escuras de marrón ou negro; Son menores que os de Jaguar e teñen unha forma rectangular (a diferenza das circulares de Cheetah).
  • é o tipo de xénero de menor tamaño, pero con maior forza en relación á proporción dela. Por exemplo, Panthera Pardus é capaz de escalar unha árbore a unha presa tres veces máis pesada que ela.
  • A diferenza do guepardo, non ten os lacrimales negros na súa cara que caracterizan tanto o primeiro.

HABITAT – ¿Onde viven os leopardos?

Os leopardos distribúense en varias rexións de África, Europa e Asia. Entre os países onde se pode mencionar Exipto, Alxeria, Somalia, Guinea, Uganda, Rusia, Turquía, Afganistán, China, India e Malaisia.

Este animal é facilmente adaptado ao seu contorno, xa que só require Unha fonte de auga próxima, abundancia de presas, un espazo espazos e un sitio onde podes ocultar. O hábitat natural é variado, é posible atopalo en follas, bosques, prados e montañas.

Alimentos – que comen o leopardo?

O leopardo é un animal carnívoro que se alimenta de carne. Esta especie do xénero Panthera ten unha dieta moito máis ampla, cada un pode alimentarse en ambos os insectos e máis de 100 especies de vertebrados diferentes.

Xeralmente prefire a presa que varía entre 20 e 80 quilogramos, que non están indulgados como antílopes, ciervos e xabarís. Non obstante, a súa dieta tamén inclúe varios primates, roedores, anfibios, aves, reptiles e peixes; Ademais de pequenos e medianos depredadores, e mozos doutras especies.

Entre as especies de depredadores de menor tamaño atópanse os raposos, chacales, gatos, servales e martas; Mentres que o tamaño medio tamén pode cazar a si mesma, peles, lobos, guepardos, crocodilos e pitóns. Por último, algúns alumnos subespecies caza de leóns e osos.

Canto custa o Panthera Pardus comer?

Tenden a comer o que necesitan no momento e manteñen parte da súa presa como reserva por un período de escaseza. Adoitan consumir un 15% aproximado do seu peso corporal nunha soa sesión.

Esperanza de vida – Canto viven os leopardos?

O tempo de vida dos leopardos ten unha media entre 12 e 17 anos. Aínda que a idade pode variar dependendo da condición na que se atopa o animal (liberdade e cautiverio), depredadores, accións do home, coidado e enfermidades.

En liberdade, adoitan chegar aos 12 anos tanto, xa que hai condicións que poden causar a súa morte rapidamente; Non adoita ser cazado por outros animais, excepto polos seus fillos, que son os alimentos favoritos de Hyenas e Leóns. En canto á catividade, este animal pode superar os 20 anos en condicións óptimas.

Reprodución

No momento da reprodución buscan un compañeiro; A femia ten o celo durante aproximadamente unha semana en cada ciclo de Estrique e move a cola para chamar a atención do macho.

O período de gestación dura 3 e medio meses, podendo romper de 1 a 6 mozos. Ao nacer, vivirán coa súa nai por dous anos, que serán responsables de proporcionar comida, defendentalos e ensinarlles a cazar. O destete ocorre en tres meses.

Subespecies do leopardo

Hai nove subspetas de leopardo e 2 extinguidos descritos na taxonomía moderna. Entre eles é posible describir 5 dos máis coñecidos Panthera:

Pardus

Tamén coñecido como Leopardo africano, é a subespecie máis común e con maior dimensións. É posible atopalo en África subsahariana, clasifícase como unha especie vulnerable e algunhas das súas variedades están en perigo de extinción.

orientalis

O leopardo de Amur considérase a subespecie de rareza máis altas e está en extinción crítica. En liberdade, só hai preto de 30 copias e están localizadas na Reserva Sijote-Alin de Siberia; Mentres que algunhas especies mantéñense en catividade en zoolóxicos nos Estados Unidos e algúns países de Europa.

Melas

Os estudos científicos máis recentes colocaron o Leopard Java como unha nova subespecie que habita na illa de Java, en Indonesia. O seu hábitat é áreas boscosas e está en extinción crítica.

Saxicolor

Esta subespecie é coñecida baixo o nome de Leopard of Persia, que se caracteriza por ser a maior de toda a especie. Vive en Azerbaiyán, Irán, Armenia e nalgúns países de Asia Central. Actualmente está en perigo de extinción.

xaponensis

Coñecido como o leopardo chinés norte tamén está en perigo de extinción e é o norte do norte de China. Caracterízase por ter un tamaño medio, un abrigo máis longo e máis escuro.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *