Leopard (Română)

Leopard, cunoscut și sub numele de Pantera Brown, este un mamifer carnivor al genului Panthera aparținând familiei felinelor (Felidae). Denumirea științifică a acestui animal este Panthera Pardus, este distribuită în Africa și Asia și are o mare ușurință de adaptare la diferite habitate.

Caracteristicile leopardelor

div id = ‘

este o felină mare cu o siluetă solidă. Capul tău este rotund, are o maxilară mare și o coadă lungă care măsoară între 55 și 115 centimetri. Are membri puternici (picioare), care au patru degete în ambele ulterioare și cinci în ultimele două; Toți sunt însoțiți de gheare retractabile.

  • Dimensiune și greutate: poate ajunge la o lungime cuprinsă între 90 și 190 de centimetri și o înălțime de 40 până la 80 de centimetri. De obicei, acestea cântăresc între 30 și 90 de kilograme în funcție de subspecii și sexul.
  • Dimorfism sexual: bărbații sunt mai mari decât femelele, aceasta fiind una dintre puținele aspecte diferențiale.
  • Alimente: Fiind un mamifer carnivor are o dietă compusă din carne de la alte specii de animale pe care le vom detalia mai târziu.
  • Comportament: Este o specie singuratic cu obiceiuri nocturne (vânătoare noaptea). Ele sunt teritoriale și extrem de active, deci vânează de mai multe ori în aceeași zi.
  • maturitate sexuală: Se ajunge la pubertate între primul și al treilea an de vârstă; Femelele tind să fie mai predate decât bărbații, așa că se dezvoltă sexual într-un timp mai scurt.
  • Previonatorii: atât adulții, cât și tinerii sunt văzuți amenințați în principal de hiene și lei. În general, prădătorii sunt, de asemenea, mamifere carnivore, dar mai mari.
  • Starea conservării: Uniunea Internațională pentru conservarea naturii (IUCN) clasifică această specie ca fiind vulnerabilă și există subspecii în pericol de dispariție.

Acest animal are un aspect similar cu alte feline ale genului Panthera, cum ar fi ghepardul sau Jaguar. Cu toate acestea, are caracteristici apreciabile care o diferențiază de speciile menționate:

  • Leopardul de leopard este gălbuie (alb în stomac și în interiorul picioarelor), cu spikes sau pete întunecate de maro sau negru; Acestea sunt mai mici decât cele ale lui Jaguar și au o formă dreptunghiulară (spre deosebire de circularii lui Cheetah).
  • este genul de gen de dimensiuni mai mici, dar cu o forță mai mare în raport cu proporția acestuia. De exemplu, Panthera Pardus este capabil să urce pe un copac la o pradă de trei ori mai greu decât ea.
  • Spre deosebire de ghepard, nu are lacrimalele negre pe fața ta care caracterizează atât primul.

Leoparzii sunt distribuite în diferite regiuni din Africa, Europa și Asia. Printre țările în care Egiptul, Algeria, Somalia, Guinea, Uganda, Rusia, Turcia, Afganistan, China, Rusia, Turcia, Afganistan, China, India și Malaezia, acest animal este ușor adaptat mediului său, deoarece numai aceasta necesită O sursă de apă din apropiere, abundență de pradă, un spațiu spațios și un site unde vă puteți ascunde. Habitul natural este variat, este posibil să îl găsiți în foi, păduri, pajiști și munți.

Alimente – Ce mănâncă leopardul?

Leopardul este un animal carnivor care se hrănește pe carne. Această specie din genul Panthera are o dietă mult mai largă, fiecare poate să se hrănească pe ambele insecte, cât și mai mult de 100 de specii diferite de vertebrate.

preferă, în general, pradă cuprinsă între 20 și 80 de kilograme, în principal neregulate, cum ar fi antelope, cerb și mistreți. Cu toate acestea, dieta lui include, de asemenea, diverse primate, rozătoare, amfibieni, păsări, reptile și pește; În plus față de prădătorii mici și mijlocii și tineri de la alte specii.

Printre speciile de prădători de dimensiuni mai mici sunt vulpi, șacuri, pisici, servale și mars; În timp ce mijlocul se poate vâna, de asemenea, ea însăși, doli, lupi, ghepardii, crocodili și pitoane. În cele din urmă, unele subspecii vânează elevii de lei și urși.

Cât de mult mănâncă Panthera Pardus?

ei tind să mănânce ceea ce au nevoie în acest moment și să păstreze o parte din prada lor ca o rezervă pentru o perioadă de deficit. De obicei, consumă o aproximativ 15% din greutatea corporală într-o singură ședință.

Speranța de viață – cât de mult trăiesc leoparzii?

Timpul de viață al leoparzii are o medie între 12 și 17 ani. Deși vârsta poate varia în funcție de starea în care se găsește animalul (libertate și captivitate), prădătorii, acțiunile, îngrijirea și bolile omului.

În libertate, ei ajung de obicei în cei 12 ani la fel de mult, deoarece există condiții care pot provoca rapid moartea lor; De obicei, nu este vânată de alte animale, cu excepția descendenților lor, care sunt alimentele preferate de hiene și lei. În ceea ce privește captivitatea, acest animal poate depăși 20 de ani în condiții optime.

redare

la momentul reproducerii Căutați un partener; Femeia are zelul timp de o săptămână în fiecare ciclu esrique și mișcă coada pentru a atrage atenția bărbatului.

Perioada de gestație durează 3 luni și jumătate, fiind capabilă să se rupă de la 1 la 6 tineri. La naștere, vor trăi împreună cu mama lor timp de doi ani, ceea ce va fi responsabil pentru a oferi alimente, apărarea lor și învățându-i să vâneze. Waveing are loc la trei luni.

subspecii leopardului

există nouă subspere de leopard și 2 dispărute descrise în taxonomia modernă. Printre acestea este posibil să se descrie 5 dintre cele mai cunoscute PANTHERA:

pudus

De asemenea, cunoscut sub numele de Leopard african, este cele mai comune subspecii și cu dimensiuni mai mari. Este posibil să se găsească în Africa Subsahariană, este clasificată ca o specie vulnerabilă, iar unele dintre soiurile sale sunt în pericol de dispariție.

orientalis

div id =”

AMUR’s Leopard este considerat subspecii cele mai înalte raritate și este în dispariție critică. În libertate, există doar aproximativ 30 de exemplare și sunt situate în rezervația Sijote-Alin din Siberia; În timp ce unele specii sunt păstrate în captivitate în grădinile zoologice din Statele Unite și în unele țări din Europa.

melas

Cele mai recente studii științifice au plasat leopardul Java ca un nou subspecii care locuiesc pe insula Java, în Indonezia. Habitatul dvs. este zone împădurite și este în dispariție critică.

Saxicolor

Această subspecie este cunoscută sub numele de leopard din Persia, caracterizată prin faptul că este cea mai mare dintre cele mai mari specii. Locuiește în Azerbaidjan, Iran, Armenia și în unele țări din Asia Centrală. El este în prezent în pericol de dispariție.

japanensis

cunoscut sub numele de leopard chinez nord este, de asemenea, în pericol de dispariție și este China de Nord de Nord. Se caracterizează prin a avea o dimensiune medie, un strat mai lung și mai întunecat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *